วันพุธที่ 2 เมษายน พ.ศ. 2557

ปลาช่อนอบ

                                                           เครื่องปรุง
ปลาช่อนแล่เป็นชิ้นเอาก้างออก
นมสด (สำหรับแช่ปลา)
เนยละลาย 1 ช้อนโต๊ะ
เกลือ (สำหรับล้างปลา)
ขนมปังป่น
เนยขูดแข็ง
                                               วิธีทำ
นำชิ้นปลาที่ล้างน้ำเกลือแล้วแช่น้ำนมประมาณชั่วโมงหนึง แล้วเทนมทิ้ง ราดเนยละลายให้ทั่ว โรยขนมปังป่น และโรยเนยแข็งขูดอบไฟประมาณ 200 องศา จนสุกเหลืองประมาณ 25 นาที รับประทานกับข้าวคลุกน้ำปลา หรือซอสแม็กกี้ก็ได้
                                                Superfish in the Ocean of Milk
                                                 Ingredients
Pla Chorn, filleted and cut in pieces
fresh milk for drenching the fish
1 tablespoon of melted butter
salt (for washing the fish)
grated cheese
bread crumbs

                                                   Method
Wash pieces of fish in saline water. Put these pieces into fresh milk. Leave them for about an hour.Take the pieces of fish from the milk and put, in a flat bottomed bowl. Pour melted butter on the pieces of fish. Strew bread crumbs and grated cheese on top. Bake in preheated oven (200'c) until the crust turns golden (around 25 minutes). Eat with rice and season it with fish sauce or Maggi sauce.

ไม่มีความคิดเห็น:

แสดงความคิดเห็น